Frag-o-Matic, wat gebeurt er allemaal op een LAN behalve gamen

In Artikelen, Nieuws by caro vosLeave a Comment

Frag-o-Matic, Oktoberhallen, Wieze, Belgie 24 feb t/m 26 feb 2017

Frag-o-Matic is een LAN party, een esports toernooi binnen een Local Area Network, dus een lokaal, afgesloten, netwerk waarin computers met elkaar verbonden zijn. Iedere deelnemer neemt zijn eigen computer mee en sluit deze aan op het interne netwerk (intranet) van de host.

 

Frag-o-Matic

Frag-o-Matic

Een online magazine beginnen en nog nooit een event meegemaakt hebben kan natuurlijk niet. De gebroeders Buurman hadden dezelfde mening en bevolen van harte de LAN Frag-o-Matic in Belgie aan. Dit artikel gaat dan ook over een first experience en zal niet voor iedereen nieuwe info bevatten. Aan de andere kant worden er dingen belicht die niet vaak worden besproken, dat kan leuk zijn. Ook voor ouders die meer over esports en gamen willen weten is dit een informatief artikel.

Als je de donkere zaal inloopt word je ontvangen door een enorme muur van hitte en lichaamsgeur (deo, zeep, warmte) waardoor je niet anders kan dan even stilstaan om te beseffen dat je in een totaal andere wereld bent gestapt. Als je ogen gewend zijn aan het weinige licht zie je lange rijen tafels met daarop computers en toetsenborden. Daarachter jongeren met headsets die enorm gefocust aan het gamen zijn. De sfeer is vriendelijk en rustig, wat opvallend is, want het spelen van een game brengt de nodige adrenaline en spanning met zich mee. Af en toe hoor je een kreet, de opvallendste daarvan is: ‘Hoeren!’ Ik vroeg degene met wie ik op dat moment in gesprek was of ik ’t goed hoorde. Dat was zo en het is iets dat alleen de Belgische spelers gebruiken.

Ik heb afgesproken met Floris Buurman en zijn broer Maarten Jan. Floris is samen met Paul van der Knaap eigenaar van GamersHub, een multimediateam dat onder andere coverage voor esports evenementen verzorgt (streaming, filmen en foto’s). Maarten Jan, gamenaam Liveon, (social media manager bij GamersHub) speelt mee met de game Hearthstone. Beiden waren bezig met of casten of spelen, wat me de gelegenheid gaf achtergrond informatie te vinden. Wat is er allemaal nodig om een LAN op te zetten, wat is de omzet, wat doe je zelf of wat besteed je uit. Yves Solignac, hoofd van de helpdesk department, als gamer bekend onder de naam Mo6, gaf me een rondleiding en beantwoordde al m’n vragen.

Frag-o-Matic

Yves Solignac

Yves Solignac

Dit is het 19e jaar dat FoM plaatsvindt (19.0 er zijn 2 edities per jaar). Yves, in het dagelijks leven IT-er, draait zelf al 12 jaar mee achter de schermen. Daarvoor deed hij mee als gamer. Ooit opgericht door een aantal studenten van de KU Leuven is het Belgisch’ meest succesvolle LAN.

Hoe werkt een LAN achter de schermen:

Enkele games worden gespeeld op een server van FoM. Op die server staan de spelregels van die specifieke game en bijvoorbeeld de verschillende werelden waarin de game wordt gespeeld, zoals voor de game CS:GO. Daarnaast zijn er ook servers online van de spelfabrikant waarop de games worden gespeeld. Iedere game wordt gespeeld volgens de officiële wedstrijdregels en ‘rulebooks’ of instructies staan op de interne website (intranet).

Een deelnemer reserveert zijn plek in de zaal voordat de LAN begint, dus online. Zodra hij binnen is meldt hij zich aan op het intranet en bevestigt zo zijn plek en registratie zodat hij in de compo (competitie) door de bracket gekoppeld kan worden aan zijn eerste tegenstander. De compo’s worden gemanaged door compo-admins die de wedstrijden in goede banen leiden. Zo worden de games volgens een strak tijdschema gespeeld waardoor op zondag de finales voor alle verschillende games op tijd kunnen beginnen. Is een tegenstander niet op tijd aanwezig, dan is het aan de organisatie hem op te sporen. Reageert de tegenstander niet dan verliest hij de game. Bij een gespeelde game voeren de winnaar en verliezer beiden hun score in en bevestigen elkaars score. De servers zijn met een wachtwoord beveiligd zodat andere spelers niet in de compo kunnen komen.

De organisatie is onderverdeeld in verschillende departementen waaronder de helpdesk, gameservers, compo’s, stroom, netwerk, security en IT.

Alle apparatuur die gebruikt wordt is van de organisatie zelf. Waar bij de eerste editie van FoM alles nog gehuurd werd, is inmiddels van de winst die op iedere FoM wordt gemaakt eigen apparatuur aangeschaft. Het enige dat nog gehuurd wordt zijn de beamers en de ijzeren constructies.

slaapzaal

slaapzaal

De deuren gaan om 18h00 op vrijdag avond open, de eerste games kunnen om 24h00 beginnen. Het toernooi gaat vanaf 24h00 24/7 door tot zondag 18h00. Ik ben een moeder dus m’n eerste reactie was: ‘slapen die jongens dan wel?’ Er wordt inderdaad minder geslapen dan in een normaal weekend, maar met de enorme slaapzaal achterin het complex wordt een (relatief) goede slaapgelegenheid geboden en ze moeten ook wel slapen, anders gaat de prestatie achteruit. Degenen die het minst slapen zijn de mensen van de organisatie.

De prijs om deel te nemen begint bij € 30 en eindigt bij € 50 voor een last minute. Er zijn 1000 deelnemers, de gemiddelde entree opbrengst is €40.000. Van die €40.000 moet de hal worden gehuurd en moeten de externe partijen worden betaald zoals bijvoorbeeld het geluid en Gamershub. De winst zit ‘m dan ook niet in de entree maar in het sponsorgeld en de catering die door FoM zelf wordt verzorgd. Het sponsorgeld is voor de prijzenpot, de winst van de catering gaat naar investeringen voor nieuw apparatuur. Het personeel wordt niet betaald. FoM draait, zoals zo vaak in de esports scene, geheel op vrijwilligers. Daarbij is er ook tussen de onderlinge organisaties hulp. Zo zijn er hier vrijwilligers van Zanzilan en andere LAN-party verenigingen die alle dagen de catering doen en doet FoM het netwerk voor Zanzilan.

Frag-o-Matic security

Frag-o-Matic security

Ongeveer 80 tot 85% van de deelnemers is man en de grootste groepen nationaliteiten komen uit Belgie, Nederland, Duitsland en Italië. Opvallend vind ik de security maatregelen. Als bezoeker krijg ik een polsbandje, maar pas nadat ik een ID heb laten zien en mijn naam is ingevoerd in de computer. Iedere keer dat ik de hal in- of uit ga, wordt het bandje gescand. Als Yves me letterlijk achter de schermen laat meekijken zie ik veel mensen die op het eerste gezicht rommelig opgesteld staan, maar strak georganiseerd met hun eigen departement bezig zijn. Eén van die departementen, security, staat volgebouwd met 13 schermen die alle camera beelden streamen en continu bekeken worden. Dat geeft een goed gevoel.

Het leukste aan dit hele gesprek is het enthousiasme van Yves. Dat is iets dat me iedere keer weer opvalt, of ik nu een interview afneem of zoals nu op m’n eerste LAN, iedereen die iets met esport te maken heeft is enthousiast. Op mijn vraag wat hij het leukste vindt is het antwoord het deel uitmaken van de organisatie en de mensen die het waarmaken. Je komt veel mensen tegen uit de beroepswereld (in dit geval IT) en velen zijn ook persoonlijke vrienden geworden. De sfeer en de mensen maken de esports wereld een wereld waarvan je deel uit wil maken.

Yves, opgegroeid met zijn helden El Shrimpo (Jeroen VandenBosch) en Apollo (Bart Maegh) van Shrimp tv (Vlaamse game show van TMF in de jaren 2000-2003) speelt momenteel de game Star Citizen, een 100% crowd funded game van Roberts Space Industries die nog in de alfa fase zit. Van tijd tot tijd wordt er een deel van de game vrijgegeven om gespeeld- en getest te worden.

Verantwoord Gamen

verantwoord gamen

verantwoord gamen

Nadat Yves weer verder moest met werken kwam ik Sidney Lehmann tegen. Sidney heeft samen met zijn broer Jim Lehmann het bedrijf ECV eSports (Esports Club Visualize) en is oprichter van de stichting ‘Verantwoord Gamen’. Druk als zij beiden zijn nam Sidney toch de tijd voor een kort interview, dus doken we de loungehoek in.

Al snel bleek dat Verantwoord Gamen zijn grootste passie is. Nadat hij het concept van Verantwoord Gamen ontwikkelde, kwam hij in contact met Niek Diepman die het concept als afstudeeropdracht heeft aangenomen. De onderzoeksvraag daarbij was: ‘hoe krijg je een breder draagvlak voor verantwoord gamen in Nederland.’ Na zijn afstuderen is Niek bij de stichting gekomen. Sidney heeft verantwoord gamen opgericht omdat hij, als begeleider van gamers naar succes, vond dat hij ook rolemodels aan de jonge gamers moest geven. De meeste jongeren die goed zijn in gamen worden niet verslaafd (op uitzonderingen na) en zijn fysiek goed in vorm waardoor zij perfecte rolemodels voor Nederland zijn. De aandacht voor een gezond lichaam door voeding en beweging is daarin zeker belangrijk en zal te zijner tijd op de website meer focus krijgen.

Verantwoord gamen werkt samen met het Trimbos Instituut (geestelijke gezondheid, mentale veerkracht en verslaving) dat ondersteuning biedt aan scholen en werkgevers, GGZ-instellingen, gemeenten en de Rijksoverheid. Trimbos heeft de formule van Verantwoord Gamen goedgekeurd. Met deze formule kunnen jongeren benaderd worden en pro actief worden geïnformeerd over gamen, handvatten aangeboden worden hoe verantwoord met gamen om te gaan en kunnen rolemodels worden ingezet.

Inmiddels geeft Verantwoord Gamen voorlichting op scholen door middel van FIFA toernooitjes en wordt verantwoord gamen onder de aandacht gebracht. Belangrijk is dat het topic verslaving wordt aangekaart, iets dat tot nu toe nooit is gebeurd.

Wat ouders kunnen doen

Ook zijn ze net begonnen met het geven van workshops voor ouders. Vragen als ‘wat gebeurt er in het gezin en wat is de invloed van ouders op de gamer’ worden behandeld. Deze workshops zijn belangrijk omdat de generatie kloof op het gebied van esports enorm is.  Ouders snappen vaak niet waarom het aantrekkelijk is en kennen het gamen niet. Onbekend maakt onbemind is absoluut van toepassing. De kloof wordt zo alleen maar groter.

In de workshops wordt gaming positief benaderd. Wat is gamen nou eigenlijk, wat betekent het voor de jongeren? Belangrijk hierin is ook dat de ouders met elkaar praten en elkaars problemen herkennen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat ouders de grootste invloed hebben op het kind, zowel negatief als positief. De ouders moeten weten dat zij hun kind dat gamet ook positief kunnen beïnvloeden, dat is het voornaamste doel van de workshops.

Dit kunnen de ouders het beste doen door te erkennen wat gaming voor hun kind betekent en pas daarna het gesprek aangaan over de zorg die ze hebben. Een laag zelfbeeld is één van de factoren die verslavingen stimuleert, dus ook gameverslaving. Erkenning van het kind, het gamen en het kind positief bevestigen is dus belangrijk.

gain respect

gain respect

Daarnaast heeft een community ook een positieve invloed. Binnen de community coachen de kinderen elkaar, het is een zelfregulerend systeem waar ze op elkaar letten. Dat is voor een jongere met zo’n laag zelfbeeld die via gaming in zijn eigen veilige wereld zit belangrijk. Ook luisteren ze naar elkaar omdat ze elkaar respecteren. Dat is iets dat een ouder mee kan nemen als hij zich zorgen maakt.

De voordelen van een community zijn niet alleen de common ground die de leden hebben en het accepteren van elkaars raad, maar met name het feit dat je wordt geaccepteerd op je gedrag en wat je zegt (je karakter dus) en niet op je uiterlijk, je bent immers online en niemand ziet je. Dat kan op een bepaalde leeftijd erg belangrijk zijn. De jongeren zien elkaar vaak voor het eerst op een LAN en horen dan al bij een groep. Het is dan een eye opener dat ze publiekelijk kunnen praten over de games met termen die thuis niet worden begrepen, er is erkenning voor wie ze zijn.

ECV eSports

ECV eSports is weer een heel ander verhaal. ECV eSports scout- en traint talentvolle jonge gamers met als doel het hoogst haalbare niveau bereiken. Zij zijn een partnerschap aangegaan met AZ die de E-divisie gamer Aristote Ndunu uit de stal van ECV eSports heeft aangenomen. Naast Aristote zijn ook Quinten van der Most (Feyenoord), Niels Krist (Heerenveen), Paskie Rokus (Vitesse) en Mitchel Denkers (ADO Den Haag) groot geworden bij ECV eSports. ECV eSports herkent jong talent en coacht- en begeleidt hen, ook zakelijk. Ook moeten de jonge gamers aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo blijft het halen van een diploma een eerste prioriteit en wordt de formule van verantwoord gamen op de jonge talenten toegepast.

Sidney en Jim Lehmann

Sidney en Jim Lehmann

Daarnaast wordt het gezin van de gamer ook bij het traject betrokken en wordt de gamer voorbereid op het hebben van bekendheid en hoe hij daarmee om moet gaan. Het in de spotlights staan verandert immers je leven, ook op een negatieve manier. Als je goed presteert ben je de held, bij fouten komt er veel negatieve feedback. Dat is onderdeel van ergens goed in zijn en daar zul je mee om moeten leren gaan. Het doel van ECV eSports is het beste team ter wereld neerzetten.

 

Impression Update

Inmiddels zijn we weer een uurtje verder, heb ik een foto van Sidney en Jim in the pocket en behoefte aan frisse lucht. Nog steeds is de sfeer relaxed en gezellig, terwijl the stakes alleen maar higher worden. Met het spel CS:GO win je toch €1.500, dat is niet erg voor een weekend gamen. Behalve in de slaapzaal liggen er in de gameruimte ook her en der jongeren te slapen op een luchtbed of in hun stoel. Dat het zo donker is in de zaal helpt niet om wakker te blijven, maar het oogt ook heel gemoedelijk zo, spelend en slapend naast elkaar. Ik zie ook geen jongeren die voldoen aan het beeld dat de buitenwereld van gamers heeft, dik, nerderig en niet sociaal. Iedereen heeft contact met elkaar, ziet er verzorgd uit en er is veel lol onderling. Buiten staan groepjes te roken, muziekje erbij, elkaars games en resultaten worden besproken. Van onderlinge concurrentie is zo op het oog geen sprake.

Patrick Marinus (Hitpoint)

Weer binnen is Floris nog steeds aan het casten, maar bij het groepje waarmee ik sta te kletsen staat ook Patrick Marinus, sinds 2007 werkend in de esports en inmiddels designer en coördinator bij Hitpoint, een bedrijf dat alle merchandise regelt voor bekende gamers en -youtubers.

Patrick is hier privé, maar kan het door zijn ervaring niet laten met een kritisch oog te kijken. Wellicht kan ik via Patrick dan eindelijk iets negatiefs over gamers ontdekken, maar niets is minder waar. Behalve soms verbeteringen op organisatorisch vlak. Zo kan het flink storend zijn voor de gamers als je side events organiseert in dezelfde ruimte als waar de games gespeeld worden. Buiten dat spat ook bij Patrick het enthousiasme voor de esports wereld ervan af. Wat ik bijna overal hoor en nu ook, is de zorg die er is voor jongeren en het onbegrip bij ouders. Ook Patrick beschrijft de zelfcorrigerende functie van een community waarbij hij zelf online zijn best doet om jongeren beter met hun ouders te laten communiceren.

Zijn vergelijking met amateur voetbal is treffend. Natuurlijk zijn er tijdens het gamen momenten waar je flink vloekt. Als op zo’n moment net ouders binnenlopen ontstaat er al snel een verkeerd beeld. Wat zij echter niet zien is dat de gamers, als het spel is gespeeld, gewoon met elkaar omgaan en over de game of andere onderwerpen kletsen. Op een voetbalveld is dat een ander verhaal. Behalve dat daar veel meer agressie is, wordt die agressie ook makkelijker geaccepteerd omdat het plaats vindt ‘in de frisse lucht’ en dus ben je gezond bezig.

patrick marinus

patrick marinus

Ook onderstreept hij het verbinden op karakter. Hij ziet soms mensen voor het eerst op een toernooi waar hij online goed mee kan opschieten (acceptatie door karakter). Bij zo’n eerste ontmoeting merkt hij zelf dat hij diegene in een kroeg op zijn uiterlijk totaal genegeerd zou hebben, omdat diegene niet in zijn beeld zou passen van iemand die hij aardig zou kunnen vinden. Op mijn vraag of je online niet bijvoorbeeld een uitdrukking in iemands ogen mist (je zegt dat alles heel goed gaat, maar je blik is niet ok) was hij vrij duidelijk. Mensen zijn juist veel openhartiger online. Ze zitten in hun veilige omgeving en kunnen anoniem laten weten hoe ze zich voelen. Doe je zoiets bijvoorbeeld op je werk of in je vriendenkring dan zal dat altijd van invloed zijn op je (werk)relatie terwijl je dat niet wil.

Patrick gaat eten met een groepje vrienden en ik zie dat Floris en Maarten Jan tegelijkertijd even vrij zijn, dit is m’n kans! Maarten Jan heeft een kwartiertje, Floris iets langer.

Eindelijk, de gebroeders Buurman!

Floris zit in zijn laatste jaar technische bedrijfskunde, Maarten Jan studeert Communicatie. Floris is door GamersHub gevraagd nadat hij mainstage manager was bij het Internationale Esports Festival in het stadion van Gent (2015). Daar was hij terecht gekomen na eerst jaren zelf te hebben gegamed en daarnaast teammanager te zijn geweest.

Wat hij wil bereiken met GamersHub is geboren uit frustratie: esports in de Benelux naar een aanzienlijk hoger niveau tillen. Doordat in de Benelux (lees Nederland en Vlaanderen) esports nog niet professioneel genoeg wordt aangepakt, verdwijnen veel talenten naar het buitenland voordat ze Nederland op de kaart kunnen zetten. Nederland heeft heel veel goede spelers. Dezen worden al snel overgenomen door buitenlandse teams waar ze een goed salaris krijgen. Hierdoor blijft het niveau in de Benelux laag. Spelers blijven niet hangen, waardoor organisaties geen goede sponsoren kunnen krijgen en geen goede spelers kunnen aantrekken. De vicieuze cirkel is geboren.

Behalve goede sponsoren heb je ook goede broadcast nodig om de sponsoren weer te kunnen geven en last but not least, competitie integriteit! Zonder integriteit is er geen enkele sponsor die wil investeren. 3 Factoren dus waarvan professionalisatie van esports in de Benelux afhankelijk is.

Floris Buurman (L) en Thiadrik "Toldersma" Oldersma (R)

Floris Buurman (L) en Thiadrik “Toldersma” Oldersma (R)

Momenteel is GamersHub de enige broadcaster in de Benelux. Op mijn vraag of dat niet juist fijn is, volgt een stellig nee. Door het niet hebben van concurrentie komt er geen verbetering. Er is geen marktwerking dus geen ontwikkeling, de behoefte om te verbeteren valt sneller weg omdat je de enige bent. GamersHub wil wel verbeteren, maar weet niet waarop, zoals bijvoorbeeld een leuke host die je wilt toppen. Jezelf meten met grote broadcasters uit het buitenland werkt niet omdat zij niet fysiek aanwezig zijn én, door hun grootte, technisch betere apparatuur hebben. GamersHub kan nog een stap maken qua technische verbetering, maar het niveau dat daarna komt is geen stap maar een sprong. Ook is de vraag in hoeverre de kwaliteit van apparatuur afstraalt op je casting. Uiteindelijk blijkt de caster toch de belangrijkste factor. Publiek kijkt niet naar een caster die niets van het spel weet of het niet op een aantrekkelijke manier weet te brengen. Heb je echter een goede caster, dan is een microfoon die af en toe kraakt niet een reden voor publiek om af te haken. De caster is altijd key.

GamersHub

GamersHub

Dat is ook één van de redenen waarom GamersHub niet in het Engels cast en een breder publiek zou kunnen bereiken. Streamen via Twitch werkt op indeling per regio, dus taal. Als je kiest voor de Nederlandse taal kom je op de frontpage van de regio met Nederlandse taal, wat wel belangrijk is. Floris:” In het begin hebben we wel in het Engels gecast, maar al onze feedback, zoals likes op facebook, kwamen uit de Benelux. Het is beter om je daar dan ook op te richten. Daarbij is ons Engels, ondanks dat het heel goed is, nog niet zo goed als een native speaker. Hierdoor kom je soms niet uit je woorden, waardoor je je minder goed voelt en dus minder goed presenteert, terwijl sommige games, zoals CS:GO in het Engels beter aanvoelen.”

“Wel willen we op termijn door heel Europa gaan casten. Qua Engelse taal komt dat wel goed, alleen vereist dat een nieuwe investering in onze apparatuur. Daarnaast moet je ook denken aan vervoer, je zult met een vrachtwagen naar een evenement moeten rijden. Er komt dus meer bij kijken dan alleen de Engelse taal. We zullen dus eerst in de Benelux moeten bewijzen hoe goed we zijn en vanuit hier de stap naar Europa moeten maken.”

Professionaliseren

Terug naar het professionaliseren van esport en de 3 factoren geld, broadcasting en integriteit. Er is veel kennis in de Benelux. Het probleem is dat die kennis niet gedeeld wordt. Dat is niet zozeer omdat men dat niet wil, maar er wordt gewoon geen initiatief genomen om samen te werken. Een andere belangrijk gevolg van onvoldoende financiële middelen is dat er nog erg veel op vrijwilligersbasis gebeurt. Dit geeft de enorme verbondenheid binnen- en aan esports weer, maar het professionisme blijft zo achterwege. Mensen hebben ook een baan of school en moeten schrappen in hun tijd. Uiteindelijk verdwijnt de opgedane kennis doordat vrijwilligers een keuze moeten maken tussen inkomen en vrijwilligerswerk.

Zien jullie de E-divisie dan als een goede stap naar sponsoring in de esports wereld? Floris:” Helaas niet. Clubs worden geforceerd een gamer in dienst te nemen. Als de E-divisie niet goed aanslaat blijven er misschien 4 clubs over wat direct af zal stralen op de hele esports maatschappij. Dat zal weer een enorme stap terug zijn.” Dit sluit aan op wat Patrick eerder zei. Bedrijfsinvesteringen blijven achterwege omdat er geen goede cijfers beschikbaar zijn voor de Benelux die de Nederlandse omzet kunnen aantonen. Nederland is een goede leverancier van gamers, wat het automatisch een goed markt voor de esports maakt. Jammer genoeg wordt die link in het bedrijfsleven nog niet gelegd.

Final impression

Gamehal FoM

Gamehal FoM

Maarten Jan is er alweer een tijdje vandoor, Floris moet nu ook echt weg. Ik sta binnen in de hal en kijk naar een groep van 1000+ mensen die 48 uur non stop op 4000m2 verblijven. Geen onvertogen woord onderling, een uiterst vriendelijke sfeer, adrenaline is happening, kleine feestjes worden gevierd bij een gewonnen game. In de lange rij bij de catering wacht iedereen rustig af, niemand dringt voor, men kletst wat. De wc’s die ik meerdere malen heb bezocht zijn schoon, geen troep op de grond, er wordt in- en niet naast de pot geplast. De hele dag waren mensen behulpzaam als ik een vraag had. De beveiliging is nodig voor de buitenwereld, niet voor de gamers zelf. Ik zie een zwaar ondergewaardeerde wereld waarin iedereen hard werkt. Waar mensen hun best doen te laten zien dat gamen meer is dan achter een pc zitten. Het wordt hoog tijd dat dat opgemerkt wordt.

Op weg naar de auto vraag ik aan een paar gamers waarom er ‘Hoeren’ wordt geroepen. Ze kijken me eerst raar aan en dan valt het kwartje. Het is iets dat alleen de oude gamers doen, die zijn iets van een jaar of 30.

Veel dank aan Yves, Sidney, Patrick en Floris & Maarten Jan voor het beantwoorden van al mijn vragen tijdens deze voor jullie zo drukke dag!

 

Als je interesse hebt in het professionaliseren van esports in de Benelux kun je contact opnemen met de redactie van insanegame.net via insanegame@insanegame.nl