GNSK Eindhoven 2017

esports op het GNSK in Eindhoven 2017

In Nieuws by caro vosLeave a Comment

GNSK Einhoven 2017

 

GNSK 2017

GNSK 2017

De GNSK is het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap van Nederland. Het is het grootste jaarlijks terugkerende studenten sport evenement waar je strijdt om de titel NKS: Nederlands Studenten Kampioen. Het GNSK vindt ieder jaar in een andere stad plaats, dit jaar op 9, 10 en 11 juni in Eindhoven, mét esport.

Geweldig is dat dit jaar esport als keuzesport is toegevoegd. Samen met de survivalrun maakt esport haar debut op het GNSK als toegevoegde waarde: “Acht sporten staan volgens pr-vrouw Leenen voor elke editie vast: veldvoetbal, tennis, basketbal, badminton, handbal, schermen, volleybal en squash. Daarnaast biedt het programma van dit jaar de keuzesporten waterpolo, frisbee, zaalvoetbal, sportklimmen, korfbal, golf, wielrennen, judo, e-sports en survivalrun.

Laatstgenoemde twee sporten maken hun debuut op het GNSK: “Als organisatie kijk je naar welke sporten de afgelopen jaren al zijn geweest, met welke nieuwe sporten je eventueel echt iets kunt toevoegen en welke wij bijvoorbeeld typisch Eindhovens vinden”, aldus Leenen, zelf volleyballend bij Hajraa en vorig jaar met haar damesteam kampioen op het GNSK.”

Top dus dat esport bij deze kampioenschappen erkend wordt als sport! Later deze week zullen we contact opnemen met de organisatie en vragen naar de afweging die is gemaakt om esport mee te laten doen.

Als je je inschrijft (zie hieronder de criteria), laat het ons weten, we volgen je vorderingen graag en willen je op de voet volgen! Onder de criteria de link naar het artikel van het GNSK.

Een student mag meedoen als er aan de volgende voorwaarde wordt voldaan:

  1. Je bent een HBO/WO student
  2. Je komt uit voor de stad waar je studeert
  3. Je bent minimaal 16 jaar en maximaal 30 jaar
  1. *Er is een OSSO (Overkoepelende Studentensport Organisatie) of SSB (Studenten Sportbond) die meefinanciert aan de kerntaken van SSN en tegelijkertijd jouw belangen vertegenwoordigt.

 

https://www.cursor.tue.nl/nieuwsartikel/artikel/esports-en-survivalrun-primeurs-op-gnsk-in-eindhoven/