Docler en Sonicbox, review wanted

In Geen categorie, Nieuws by caro vosLeave a Comment

Vandaag kwam ik per ongeluk terecht op Docler. com/Sonicbox.com*. Kent iemand dat? Het plan was een hip artikel te schrijven over een relatief nieuw streamer platform voor o.a. gamers, maar ook artists (muziek, kunst) of iets anders waarmee je wilt shinen, stand up comedy, gedichten, anything. Dat wat Twitch nu ook doet. Ik hou van jonge bedrijven die iets nieuws proberen en wilde er graag aandacht aan besteden, maar dit wordt dus een heel ander soort artikel dan ik dacht, Docler is something completely different.

Verdienmodel
Het is een streaming kanaal waar je kunt streamen tot je erbij neervalt, maar je verdient daar niets mee. Pas als iemand je uitnodigt voor een privé sessie kun je geld verdienen. Je kiest dan uit 1 van de opties die je krijgt in het bepalen hoeveel je zelf vindt dat je privé sessie waard is, $4,99** is het minimum voor 1 minuut. Van die $4,99 krijg je, afhankelijk van je level, 30% tot 60% uitbetaald. Dit verdienmodel is totaal anders dan dat van Twitch.

Twitch
Bij Twitch verdien je 1: door het aantal volgers dat je hebt, 2: het aantal unieke kijkers, 3: doordat mensen een abo op je kanaal kunnen afsluiten ($4,99 per maand ipv per minuut) of 4: door gelddonaties van fans via paypal. Ok, bij Twitch krijg je reclame te zien, tenzij je betaalt voor een abo zonder reclame, maar als gamer ben je daar beter af dan bij Docler.

Het verbaasde me dan ook enorm dat ik, gefilterd op ‘Populairste’ als eerste 140 channels van gamers te zien kreeg. Al helemaal omdat de rest van de site enorm veel channels heeft voor helderzienden, kaartleggers en waarzeggers. Ook voor advies, liefde&relatie en tartot&pendelen ben je hier aan het goede adres. Sterker nog, de gamer channels zijn het minst in aantal, ongeveer 150 tegenover honderden waarzeggers etc..

Daar ik me niet kan voorstellen dat je minimaal $4,99 per minuut betaalt voor een privé sessie met een totaal onbekende gamer, vraag ik me af of het een serieuze weergave is van de echt populairste channels, zeker gezien het feit dat ik op Docler kwam via de website www.female-gamers.nl waar een contactverzoek van Docler op stond om via hen te streamen en geld te verdienen.

Review wanted
Ik ben dan ook benieuwd of ik nu terecht een heel onaardig stukje over het Docler verdienmodel heb geschreven (wat eigenlijk niet de bedoeling was) of dat ik me vreselijk vergis. Zijn er Nederlandse- of Belgische gamers die op Docler streamen? Zo ja, mail ons! Is er geld te verdienen op Docler?

Overigens, als je niet op zoek bent naar gamers of als je niet als gamer wil streamen, is de site erg leuk. Er zijn heel veel mensen die er hun eigen ding doen en dat is geweldig om te zien! Het enige waar ik me over verbaas is het verdienmodel.

 

30 januari update: Docler heeft de stekker uit de Nederlandse markt getrokken, het personeel is per vrijdag jl. op non actief gezet.

 

*Docler en Sonicbox komen van dezelfde uitgever, doclerholding.com, ze hebben een andere naam, maar je vindt er veel dezelfde mensen die op beide platforms een channel hebben.

**$4,99 is het bedrag dat ik tegen kwam op de niet zo duidelijke uitleg op de website. Ik heb geprobeerd dit bevestigd te krijgen via de online chat, maar kreeg geen antwoord. In de loop van de week probeer ik het nog een keer. Als dit bedrag anders is, pas ik het direct aan.