Esports Equipment

In Artikelen, Equipment&Stuff, Geen categorie by caro vosLeave a Comment

Esports Equipment
Er komt een moment dat je op zo’n niveau speelt dat het hebben van goede equipment het verschil betekent tussen het winnen- of verliezen van een game. Als je speelt voor de fun of net begint, maakt het allemaal niet zoveel uit, echter, wil je je ontwikkelen als speler, dan is de reactiesnelheid van je muis, keyboard of controller, maar ook de kwaliteit van je mousepad en als laatste je headset belangrijk.

De equipment die je kiest is afhankelijk van het spel dat je speelt. Bij Counter Strike zijn je keyboard (beweging) en muis (richten) even belangrijk. Voor Dota2 is de muis het belangrijkste onderdeel. LoL en StarCraft hebben een hogere focus op je keyboard. De prestatie van je muis is weer afhankelijk van je mouse pad. Als je mouse pad slecht is, wordt de interactie tussen je muis en de game niet goed doorgegeven waardoor je alsnog faalt. Een mouse pad hoort egaal te zijn en geschikt voor het vele swipen van je muis. Speel je echt hoog, dan komt een goede headset om de hoek kijken om qua communicatie en richtingsgeluid niets te missen.

Je Muis

Waar let je op bij het kopen van een muis? Sowieso niet op hoe hij eruit ziet. Een muis kan er heel scherp uitzien, maar als hij constant disconnect of laat reageert, troost je jezelf na het verliezen van een game niet met; “hey, maar ik heb wel een hele mooie muis!”.  Doe zoals de pros doen, let op hoe hij in je hand ligt en hoe betrouwbaar hij is (connection&clicks). Swipe je veel met je muis, zorg dan voor een combinatie van je muis en mouse pad waarbij er constant onderling contact blijft, ook als de muis tijdens je swipe bewegingen los komt van je mouse pad.

Je Keyboard

Je keyboard is, net als je muis, persoonsgebonden. Het is belangrijk dat de toetsen snel reageren op een lichte aanraking. De reactiesnelheid van een keyboard moet zo hoog mogelijk zijn, de drukkracht (hoe diep druk je de toets in voordat hij reageert) heeft een persoonlijke voorkeur. Kies dan ook altijd voor een mechanisch keyboard waarbij je de druk die je uitoefent op een toets aan kunt passen aan je persoonlijke voorkeur (licht, zwaarder, met- of zonder luide click of -middenstop).

 

Je Headset

Een ondergeschoven kindje is nog steeds de headset. Alhoewel er verbeteringen zijn op het gebied van onderlinge communicatie, blijft het goed doorkomen van richtingsgeluid nog slecht. Met andere woorden, precies kunnen horen uit welke richting een schot komt of waar iemand loopt is nog een probleem. Het kunnen horen van acties die je (nog) niet ziet, iets dat bijvoorbeeld achter je gebeurt, zal van grote invloed op het spel zijn. Werk aan de winkel dus!

Merken
Merken die samenwerken met pro gamers om equipment te verbeteren zijn met name Razer, Logitech, Kingston en SteelSeries. Producten die zij maken laten ze testen door pro gamers. Commentaar voor verbeteringen wordt toegepast op het product, wat uiteindelijk zal zorgen voor perfect game materiaal. Ook geven spelers en teams hun naam aan een bepaald product, de zogeheten signature lines. Speel je dus een bepaalde game, kijk dan naar wat voor equipment de pros gebruiken en waar ze hun naam aan verbinden. Deze items zijn door hen getest en aangepast op specifieke behoefte van de game die jij speelt.

Doe dit alleen als je serieus verder wilt gaan met gamen, maar let ook hierop: de meeste pros geven aan dat je heel ver komt met goede equipment, maar dat er ook een grens aan zit. Uiteindelijk wordt niet meer gekeken naar hoe je beter kunt worden door de perfecte muis of keyboard, maar hoe je beter kunt worden met wat je hebt en hoe je je ontwikkelt. Equipment is dus één ding om je prestatie te verbeteren, aanleg en de wil om te groeien (trainen) zijn minstens even belangrijk. Een muis die door veel spelers en teams wordt aanbevolen is de Rival 100 (SteelSeries) voor rond de €35,-.